Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Kalmar erbjuder fler att välja arbete på heltid

Publicerad: 7 maj 2008, 07:03

Landstingsanställda i Oskars­hamn ska få möjlighet att jobba heltid. Men projektet får inte kosta något – förutsättningen är att någon annan går ner i tid.


I en attitydundersökning som gjordes i Landstinget i Kalmar län år 2006 framkom att många anställda hade svårt att styra över sin egen tjänstgöringsgrad. Efter det tog landstingsfullmäktige ett beslut om att alla som vill ska ha möjlighet till heltids­anställning – under förutsättning att det sammanlagda antalet arbetade timmar i landstinget inte ökar.

Nu är projektet Önskad sysselsättningsgrad igång, med start i primärvården och slutenvården i Oskars­hamn samt i primärvården Nybro/Emmaboda. 411 sjuksköterskor, läkar­sekreterare, undersköterskor och sjukvårds­biträden har fått erbjudande om att ändra sin sysselsättningsgrad.

Hittills har drygt en femtedel nappat. 18 av dem vill gå ner i tid, medan 69 personer vill ha högre sysselsättningsgrad.

En del villga att flytta på sig

I sin intresseanmälan får de an­ställda ange om de är beredda att göra en del av jobbet på en annan arbetsplats än sin vanliga.

– Det är lite blandat hittills. Det finns de som kan tänka sig att flytta på sig, säger projekt­ledare Marita Blomberg-Nilsson.

Är det inte svårt att byta arbetsplats om man är till exempel specialistsjuksköterska?
– För deras skull minskar ju såklart möjligheterna. Både för att få in ersättare och för dem att kunna gå till en annan arbetsplats.

Blekinge har liknande modell

I Landstinget Blekinge infördes ett liknande system redan 2005.

– Bakgrunden är att vi vill kunna erbjuda önskad sysselsättningsgrad för att vara en attraktiv arbetsgivare. Vi vill också att våra anställda ska kunna jobba heltid om de så önskar, säger Östen Sjösten, personaldirektör i Landstinget Blekinge.

Under 2007 önskade 185 anställda i Blekinge ny sysselsättningsgrad. 125 fick det de önskade – men det innebär inte att alla som ville fick en permanent höjd sysselsättningsgrad. I den siffran ingår också sådana som fått vikariat på en högre tjänstgöringsgrad än den ordinarie fasta tjänsten.

Har det varit svårt att få anställda att flytta på sig?
– Ja, det är bara ett fåtal som går med på att flytta inom hela landstinget. Några fler kan tänka sig att arbeta inom den egna förvaltningen, ytterligare fler på den egna basenheten. Men det är många som vill vara kvar på sin egen arbetsplats, säger Östen Sjösten.

Han tycker att projektet har varit lyckat. Den genomsnittliga sysselsättningsgraden i landstinget har också ökat sedan pro­jektet drogs igång: från 93,9 procent 2005 till 94,2 procent 2007. Genomsnittet i riket år 2006 var 90,7 procent.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev