Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Karin Johansson avgår

Publicerad: 16 september 2013, 08:16

Karin Johansson (KD)

Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Socialminister Göran Hägglunds statssekreterare Karin Johansson (KD) avgår. Hon blir ny vd för Svensk Handel.


Karin Johansson lämnar omedelbart sitt uppdrag som statssekreterare hos Göran Hägglund. Detta trots att hon inte tillträder posten som vd för Svensk Handel förrän den 15 oktober.

– Så fungerar det när man har ett sådant uppdrag som jag har haft. Då går man så snart man får ett nytt uppdrag, säger Karin Johansson.

Hon har funnits vid Göran Hägglunds sida sedan han tillträdde som socialminister 2006. Men när erbjudandet från Svensk Handel kom bestämde hon sig för att det var dags att lämna.

– Jag har haft världens roligaste jobb på socialdepartementet. Det är inte jag som själv har sökt det här jobbet utan det var Svensk Handel som frågade mig. Det är en oerhört spännande bransch där det händer väldigt mycket just nu, säger Karin Johansson.

Som höjdpunkter under tiden på socialdepartementet nämner hon införandet av kömiljarden, apoteksomregleringen och arbetet med läkemedelsstrategin.

– Det har varit inspirerande att få vara med om en hel del förändringsprocesser i svensk hälso- och sjukvård som har handlat om att ge mer makt till patienterna, säger Karin Johansson.

Vem som ska bli hennes efterträdare vill hon inte spekulera i. Däremot listar hon ett par egenskaper som den som tar över bör ha.

– Det är ett jobb som kräver mycket engagemang och tålamod.

I ett pressmeddelande skriver socialdepartementet att en efterträdare till Karin Johansson ”kommer att presenteras i närtid”.

SAMUEL ÅSGÅRD

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev