måndag5 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Karlsson efterträder Stiernstedt

Publicerad: 13 maj 2013, 11:39

Hans Karlsson blir chef för avdelningen för vård och omsorg på Sveriges Kommuner och Landsting. Han efterträder Göran Stiernstedt, som går i pension.


– Det känns spännande att byta arbetsplats. Det är viktiga arbetsuppgifter som berör många människor, säger Hans Karlsson till Dagens Medicin.

Han tror främst att han kan bidra med sin kunskap om vardagsverksamhet där en del i arbetet är ett bättre samarbete mellan kommuner och landsting.

– Alla vinner på samverkan. Många gör ett jättebra jobb på varsitt håll men för att skapa förtroende gentemot patienten och uppnå bästa resultat måste vi jobba med bra kommunikationer, säger Hans Karlsson.

Hans Karlsson var biträdande landstingsdirektör i Värmland under sex år. Sedan 2010 är han direktör i samma landsting. Han är specialistutbildad i radiologi och har främst varit verksam i Värmland, men även vid Karolinska sjukhuset.

Den 1 februari 2014 går Göran Stiernstedt i pension och Hans Karlsson efterträder då som direktör på SKL.

– Det är ett omfattande verksamhetsområde med många komplexa frågor där Hans gedigna bakgrund kommer väl till pass. Vi sätter också stort värde på att han har mycket goda referenser för sitt ledarskap, säger Håkan Sörman, vd på SKL, i ett pressmeddelande.

MICAELA TORESSON

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev