Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Karolinska Huddinge tillbaka i stabsläge

Publicerad: 3 januari 2020, 11:27

Problemen med nätverket på Karolinska Huddinge fortsatte under fredagen.

Foto: Linnea Rheborg/Bildbyrån

It-strulet fortsätter för Karolinska universitetssjukhuset Huddinge. Under fredagen försattes sjukhuset åter i stabsläge.


LB


I går, torsdag, drabbades Karolinska universitetssjukhuset av omfattande it-störningar. Dels hade Region Stockholm problem med journalsystemet Take Care, dels var det nätverksproblem i Huddinge. Sjukhuset försattes i stabsläge, ambulanser dirigerades om från Huddinge till andra sjukhus och operationer ställdes in.

Vid 16-tiden på torsdagen var it-systemen i gång och ett par timmar senare hävdes stabsläget. Men vid lunchtid på fredagen meddelade sjukhusets presstjänst att det åter var it-problem. Karolinska Huddinge  har ännu en gång infört stabsläge.

– Nätverksproblemet som vi trodde var åtgärdat har återigen uppstått och verksamheten i Huddinge går upp i stabsläge från klockan 11.30 i dag. De reservrutiner som infördes i går gäller även i dag. Vissa ambulanstransporter som i normala fall går till Huddinge styrs om till andra vårdgivare i Region Stockholm, säger Torbjörn Söderström, chefläkare vid Karolinska.

Liksom under torsdagen flyttas vissa operationer till Karolinska Solna. Den delen av sjukhuset är inte påverkat av nätverksproblemen.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev