Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Karolinska inför nygammal kompetensmodell för sjuksköterskor

Publicerad: 12 september 2014, 11:58

I slutet av valveckan går Karolinska universitetssjukhuset ut med en nygammal kompetensmodell för sjuksköterskor. Men några mer pengar blir det inte.


Marie-Louise Orton, omvårdnadschef på Karolinska universitetssjukhuset, berättar att modellen bygger på sex nivåer, se länk.

Likande modeller har funnits på sjukhuset och Marie-Louise Orton förklarar att det här snarast är att se som en ny omarbetad version med en sjukhusövergripande struktur.

Det som däremot är nytt är att de tre högsta nivåerna är tjänster som sjuksköterskan söker och rent teoretiskt går det därför att uppfylla alla de krav som ställs på en universitetssjuksköterska på avancerad nivå 4 utan att för den sakens skull tillhöra den nivån.

– Japp, det stämmer. Och varför är det så? Jo modellen utgår från verksamhetens behov, säger Marie-Louise Orton till Dagens Medicin.

Hon förklarar att det tidigare var ett problem att sjuksköterskor automatiskt placerades i en nivå utifrån sin kompetens utan att det alla gånger då fanns arbetsuppgifter där kompetensen togs tillvara. Samtidigt finns det i den nya modellen inga garantier. En person med exempelvis en magisterexamen kan söka en tjänst på den nivån utan att få den.

– Då får jag som medarbetare ta ställning till om jag vill avvakta tills det blir en ny tjänst ledig eller om jag vill göra någonting annat. Problemet har hittills inte varit att vi har haft personer med för mycket kompetens som har stannat kvar, säger Marie-Louise Orton.

Hon är också tydlig med att det är en kompetensmodell och inte en lönestege. Några extra pengar för att tillsätta nya tjänster kommer inte att skjutas till.

– Grunden för lönesättning kommer att vara fortsatt individuell och differentierad. Men självfallet kommer det här att underlätta synligheten i hur lönesättningen ser ut relaterat till erfarenhet och kompetens.

Jens Krey

Teamledare – nyheter

jens.krey@dagensmedicin.se

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev