Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Karolinska institutet är Sveriges bästa högskola

Publicerad: 14 november 2007, 13:53

Karolinska institutet i Solna, KI, är Sveriges överlägset bästa lärosäte - i alla fall om näringslivet får välja.


Näringslivsorganisationen Sydsvenska Handelskammaren har i en undersökning jämfört och graderat samtliga högskolor och universitet i Sverige. Graderingen har gjorts utifrån företagens behov av rekrytering och vidareutbildning från lärosätena samt behovet av att ta del av institutionernas forskningsresultat.

På en överlägsen förstaplats hamnar Karolinska institutet, KI.

– Karolinska institutet hamnar högt sett till alla parametrar. Lärartätheten ligger i topp. Lärarna är dessutom mycket kvalificerade. Karolinska är också duktigt på att få studenterna att ta examen snabbt, säger Henrik Andersson på Sydsvenska Handelskammaren, till Dagen Industri.

Mätningen bygger på åtta olika parametrar som tillsammans ger ett betyg på hur väl institutionerna svarar mot näringslivets behov. De åtta mätområdena är: effektivitet i grundutbildningen, studentattraktivitet, pedagogiska resurser, lärarkvalifikationer, internationellt utbyte, attraktiv forskning för företag, effektivitet i forskarutbildning och forskningsproduktivitet.

Det universitet som placerar sig näst högst av de lärosäten som bedriver vårdutbildningar är Uppsala universitet. Av samtliga lärosäten hamnar Uppsala på en sjätteplats, följt av Lunds, Linköpings och Göteborgs universitet.

Sydsvenska Handelskammaren är en näringslivsorganisation som företräder företag i södra Sverige. Organisationen har cirka 2 600 medlemsföretag.

Läs hela undersökningen här

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News