Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Karolinska kan vinna pris för varumärkesarbete

Publicerad: 10 november 2017, 13:07

Paolo Macchiarini opererade åren 2011–2013 tre patienter med konstgjorda luftstrupar vid Karolinska universitetssjukhuset utan att operationsmetoden tidigare testats. Samtliga patienter har nu avlidit.

Foto: Oskar Kullander/Bildbyrån

Trots Macchiariniskandalen är Karolinska universitetssjukhuset nominerat till ett prestigefyllt pris för strategiskt och långsiktigt arbete med sitt varumärke.


Ämnen i artikeln:

Karolinska universitetssjukhusetPaolo Macchiarini

Under 23 år har konsultföretaget Groth & Co delat ut Signumpriset till nordiska varumärken som enligt en jury bedrivit ”en utmärkt varumärkesvård”. Tidigare vinnare är bland andra Volvo, Tetra Pak och Absolut. 2017 gick priset till Pippi Långstrump.

När 2018 års fem nominerade varumärken nu presenteras är det ett som sannolikt sticker lite i ett och annat vårdöga: Karolinska universitetssjukhuset.

För våra läsare har nog Karolinska universitetssjukhusets varumärke fått sig en törn av Macchiariniskandalen. Hur ser ni på det i juryn, kommer det att påverka er bedömning?

– Det är i princip omöjligt för mig att förutspå. Än så länge är det bara nomineringar och juryn har inte kikat på det än. Men juryn ska sedan ta del av allt material och utifrån det besluta, säger Christer Löfgren, juryns sekreterare och chefredaktör för Brandnews, till Dagens Medicin.

Men rent principiellt, hur påverkar den typen av händelser kopplade till ett varumärke hur juryn resonerar?

– Vi tittar på hur man har hanterat varumärket över tid. Så om något tillfälligt har hänt så behöver inte det påverka, men kan göra det. Sedan får man också se hur varumärket har hanterats under tiden det har hänt någonting, så den kopplingen finns.

Christer Löfgren lägger till:

– Har de lyckats hantera det på ett bra sätt, trots att någonting har hänt, så är det ett plus. Sedan kan det också ställa till det naturligtvis, det är ingen tvekan om det.

Är det öppet vem som har nominerat sjukhuset?

– Nej, jag har ingen aning.

Och det finns inget förbud mot att nominera sig själv?

– Nej.

Relaterat material

Paolo Macchiarini – detta har hänt

Jens Krey

Teamledare – nyheter

jens.krey@dagensmedicin.se

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev