Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Karolinskas arbetsmiljö får låga betyg av läkarna

Publicerad: 23 januari 2008, 09:04

Läkarna vid Karolinska universitetssjukhuset är generellt sett mycket missnöjda med sin arbetsmiljö. Det visar en undersökning från Stockholms sjuk­hus­läkar­förening och Sveriges yngre läkares förening, Sylf, i Stockholm.


Samtliga läkare på sjukhusen inom Stockholms läns landsting inklusive geriatrik och psykiatri, samt läkare under utbildning även inom primärvården har i en webbaserad enkät fått tycka till om sin arbetsmiljö.

Drygt 3 100 läkare har besvarat enkäten, vilket innebär en svarsfrekvens på 57 procent. Utifrån läkarnas svar har ett index som beskriver den totala nöjdheten och motivationen bland läkarna tagits fram. Detta index avgör klinikernas placering på ran­-king­listan, se grafiken ovan.
Mest nöjda är enligt undersökningen läkarna på specialist­läkar­mot­tag­ningen på Norrtälje sjukhus, som får 83 av 100 möjliga poäng, medan fysiologen på Söder­sjuk­huset hamnar i botten på rankinglistan med sina 41 poäng.

Av de tio sämst rankade klinikerna finns sex vid Karolinska universitets­sjuk­huset, tre vid Södersjukhuset och en vid Danderyds sjukhus.

Förtroendet i botten

De generellt låga poängen för Karolinska universitets­sjuk­huset beror enligt undersökningen på att ”förtroendet för sjukhusledningen är i botten på detta sjukhus”.

Mikael Rolfs, ordförande för läkarföreningen på Karolinska universitetssjukhuset, är inte förvånad över att många av sjukhusets kliniker rankas mycket lågt av läkarna.

– Det här bekräftar tyvärr den bild vi har, säger han.

– De kliniker som hamnat längst ner på listan har haft problem ända sedan sammanslagningen. Kvinnokliniken är extremt stor och ju större organisation desto större problem när det gäller tydligt ledarskap, att se sin plats i organisationen och liknande.

Flera undersökningar har visat på ett stort missnöje bland läkarna på Karolinska. Läkarföreningen samarbetar med sjukhusledningen i ett antal projekt för att förbättra arbetsmiljön för läkarna, men ledningen gör inte tillräckligt för att komma till rätta med problemen, anser Mikael Rolfs.

Tar missnöjet på största allvar

Karolinska universitets­sjuk­husets ledning är dock medveten om att det finns ett stort missnöje bland läkarna på vissa av sjukhusets kliniker och tar detta på största allvar. Det hävdar sjuk­husets HR-direktör Agneta Jöhnk.

– Jag och läkarföreningen är överens om att vi ska satsa både energi och pengar på att jobba med arbetsmiljö och in­flytande­frågor för läkarna. I år satsar vi 6 miljoner kronor på detta, säger Agneta Jöhnk.

– Åtgärder som kan bli aktuella är att lägga arbetsplatsträffar på tider som passar läkarna bättre och att satsa mer på handledning för läkarna, men också att se över hur ledarskapet för läkarna fungerar, förklarar hon.

Liksom Mikael Rolfs konstaterar Agneta Jöhnk att missnöjet enligt enkäten är störst vid de riktigt stora klinikerna, som kvinnokliniken och onkologen.

– Vi måste fundera på om vi har rätt organisation när så många mår dåligt, och också på om vi har rätt ledarskap där.

Specialistläkarmottagningen vid Norrtälje sjukhus toppar däremot sjukhusläkarnas ranking och även övriga kliniker vid sjukhuset får bra betyg av läkarna.

- Många trivs väldigt bra här, konstaterar Anne Engqvist, ordförande i Norrtälje läkarförening.

Hon är inte förvånad över att sjukhusets kliniker får så höga poäng av läkarna.

- Generellt sett är det trevligt att arbeta här, även om det alltid finns saker att förbättra. Vi har låg personal­omsättning och AT- och ST-läkare som kommer hit stannar gärna.

Att Norrtälje sjukhus är litet är en förklaring, tror Anne Engqvist.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev