Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Kedjan som slår ett slag för snippan

Publicerad: 5 augusti 2015, 14:18

Apotekschef Daniella Rohlén på Apoteksgruppen vill uppmärksamma underlivets betydelse för kvinnans hälsa, både nationellt och internationellt.

Foto: Apoteksgruppen

Många kvinnor har svårt att prata om besvär med underlivet. Här har apoteket en viktig roll anser Apoteksgruppen och drar i gång ”Hej Snippan- en kampanj för livet och underlivet”- i samarbete med Svenska FN-förbundet.


Med kampanjen vill Apoteksgruppen uppmärksamma snippans betydelse för välbefinnandet  och samtidigt stödja FN-förbundets projekt Flicka. Det är ett projekt som syftar till stärka flickors rättigheter genom att bland annat motverka kvinnlig könsstympning och att flickor gifts bort mot sin vilja.

Enligt en undersökning som Apoteksgruppen låtit göra bland 1 006 kvinnor undviker en tredjedel av de tillfrågade att prata om sina underlivsbesvär med nära vänner. Närmare 1 av 10 kvinnor låter också bli att fråga om sina besvär på apoteket för att de tycker att det är pinsamt.

– Vi tycker inte att det är svårt att prata om de här frågorna och vi har kunskapen. Det räcker att som kvinna säga något litet ord så kan vi fylla i med de följdfrågor som behövs, säger apotekschefen Daniella Rohlén.

I hennes apotek i Göteborg har kunderna möjlighet att få tala ostört i ett eget rum om de tycker att det är svårt att diskutera sina besvär ute vid intimhyllan i butiken.

”Hej Snippan”- kampanjen pågår ute i butikerna under augusti månad. Efter det kommer samarbetet med FN-förbundet att fortlöpa långsiktigt på olika sätt, meddelar Apoteksgruppens kommunikationschef Maia Mårfeldt.

Om kampanjen

Som ett led i kampanjen har Apoteksgruppen tagit fram en speciell necessär, där intäkterna för försäljningen går oavkortat till FN-förbundets kampanj Flicka. Det kommer även att vara möjligt för kunderna att skänka pengar direkt till FN-förbundet.

Projektet Flicka samlar in pengar till utvalda FN-projekt som stärker flickors rättigheter och möjligheter.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev