onsdag7 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Kedjor gör sig redo för nästa steg i e-handeln

Publicerad: 23 oktober 2015, 11:11

Foto: Thinkstock

Apotekskedjor förbereder sig nu för att lansera receptfria läkemedel och handelsvaror på nätet.


För ett år sedan var Apoteket AB ensamt bland apotekskedjorna om att ha e-handel, men under det gångna året har samtliga av de andra kedjorna rullat ut lösningar för näthandel med receptbelagda läkemedel.

Nu förbereder sig de kedjorna som inte redan har e-handel med receptfria läkemedel och handelsvaror för att lansera det också. Det framgick vid en paneldiskussion under Orioladagen som hölls i går, torsdag, i Stockholm.

– Struntar vi i egenvården? Självklart inte. Den kommer att komma hos oss också, sade Fredrik Lindblad, marknads- och e-handelschef på Lloyds Apotek.

Skicka inga såna brev till mig. Jag skickar dem bara vidare till Konkurrensverket. – Pär Svärdson, Apotea

Apoteksgruppens it-chef Ola Ebenhart meddelade att kedjan lanserar e-handel för receptfritt i slutet av nästa månad. Och Anna Carlqvist, e-handelschef på Kronans Apotek, berättade att kedjan planerar att utöka sitt sortiment på nätet genom att lansera konceptet Care & Beauty även på webben i början av nästa år.

Nätapoteket Apotea har i dag betydligt lägre priser både på receptfria läkemedel och på handelsvaror än vad apoteken har i sina butiker. Men det lät inte som att kedjorna är inne på att priskonkurrera när de utökar sina sortiment på webben.

– Vi vill kombinera Åhléns och Kicks med en apotekskedjas trovärdighet, sade Anna Carlqvist och hon betonade att kedjan kommer att erbjuda ett noga utvalt sortiment inom skönhet och hud.

I går skrev Dagens Apotek om att leverantörer har skickat mejl till Apotea där de hotar företaget att stoppa leveranser om man inte höjer priserna på deras varor. Pär Svärdson, vd för Apotea, passade på att kommentera det under panelsamtalet på Orioladagen.

– Skicka inga såna mejl till mig. Jag skickar dem bara vidare till Konkurrensverket, sade han till publiken som till stor del bestod av leverantörer.

Relaterat material

Leveranser till nätapotek stoppades

E-handeln spås växa kraftigt

SAMUEL LAGERCRANTZ

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev