onsdag7 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

KF säljer Kronans Droghandel

Publicerad: 30 november 2012, 14:49

Koncernen KD-Oriola köper ut Kooperativa förbundet från Kronans Droghandel i en affär som slöts under fredagseftermiddagen.


(Artikeln uppdaterad 16.40.)

År 2009 ingick Oriola-KD och Kooperativa förbundet, KF, ett samarbete som innebar att Oriola-KD ägde 80 procent och KF ägde 20 procent av kedjan Kronans Droghandel. Under fredagseftermiddagen gjorde de två ägarna en affär som innebär att Oriola-KD köper ut minoritetsägaren.

– Båda parter har velat göra detta och vi är nöjda. Det innebär att det blir lättare för oss att utveckla företaget så som vi vill när vi nu är ensam ägare, säger Joni Ihantola, vice vd för ekonomi och investerarrelationer till Dagens Apotek.

Han poängterar att Oriola-KD har varit nöjda med samarbetet.

Trots att den finska koncernen nu blir ensam ägare kommer den att fortsätta ha vissa samarbeten med KF.

– Vi kommer även fortsättningsvis ha möjlighet att öppna på de platser där Kooperativa förbundet driver köpcentrum.

Även samarbetet kring Medmera-kort kommer att fortsätta.

– Vi har haft ett bra samarbete med KF, men nu har man ansett att tiden är mogen för Oriola-KD att ta över företaget helt, säger Andreas Rosenlund, informationsdirektör på Kronans Droghandel till Dagens Apotek.

Oriola-KD fick betala 12,3 miljoner EUR för affären. I dag har Kronans Droghandel fler än 215 apotek och är den tredje största aktören på apoteksmarknaden.

SAMUEL LAGERCRANTZ

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev