Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag02.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

KI får ny prorektor

Publicerad: 12 Januari 2017, 10:48

Anders Ekbom.

Foto: Gustav Mårtensson/KI

Seniorprofessor Anders Ekbom övertar rollen som vikarierande prorektor på Karolinska institutet, KI.


Ämnen i artikeln:

Karolinska institutetPaolo Macchiarini

Anders Ekbom, seniorprofessor i medicinsk epidemiologi, efterträdde Henrik Grönberg som prorektor vid årsskiftet, uppger Läkartidningen. Eftersom arbetet med att hitta en ny rektor drog ut på tiden kunde man inte begära att tidigare vikarierande prorektorn skulle sitta kvar, säger Anders Ekbom till tidningen.

– Detta är ett uppdrag som är tillfälligt och förhoppningsvis tar slut ganska snart. Den pool man då hade att söka i blev ganska begränsad. Då valde man att gå till någon som har framtiden bakom sig.

Anders Ekbom säger att det viktiga för honom kommer att bli att fortsätta följa upp det interna arbetet på KI efter Macchiariniaffären och att utredningarna efter densamma blir slutförda. Han har tidigare även varit ordförande i granskningskommissionen mot den norske cancerforskaren Jon Sudbø, där Anders Ekbom kom fram till att det mesta norrmannen skrivit i sin forskning var lögn.

Han säger till Läkartidningen att han är smickrad över utnämningen och att han kommer att vara prorektor till dess att en ny KI-styrelse finns på plats.

JESPER CEDERBERG

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev