Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

KI-professor dömd för brott öppnar privat läkarpraktik

Publicerad: 27 oktober 2008, 15:19

Den sexdömde professorn och läkaren Carl-Magnus Stolt från Karolinska institutet i Solna öppnar i veckan en praktik i Borås.


Det var i februari 2007 som tingsrätten dömde Carl-Magnus Stolt till villkorlig dom och skadestånd för sexuellt ofredande av en 15-årig flicka, en dom som senare fastställdes av hovrätten.

Efter det att Högsta domstolen i mars i år nekade Carl-Magnus Stolt prövningstillstånd lämnade han Karolinska institutet.

Nu öppnar han en privat läkarpraktik i Borås tillsammans med sin fru. Enligt läkaren är den nya mottagningens mål att få både ”kropp och själ i balans”.

Inför öppnandet väljer han att framträda med namn och bild i Borås Tidning och berätta om vad han anklagats och dömts för.

– När man inte kommer längre får man, om inte gilla läget, så acceptera det. Skyldig eller oskyldig, det spelar ingen roll. Det finns en dom och då får vi leva med det. Sexdömd och sexbrott, det har andra dimensioner för mig. Att bli förknippad med den gruppen ligger bortom min horisont, säger han till Borås Tidning.

I juni 2006 erkände Carl-Magnus Stolt ett liknande brott, då mot en 14-årig flicka.

Läs hela intervjun med Carl-Magnus Stolt i Borås Tidning

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev