Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

KI toppar högskolerankning

Publicerad: 9 oktober 2008, 08:55

KI toppar högskolerankning

God kontakt mellan lärare och studenter och många professorer. Det är några faktorer som gör att Karolinska institutet i Stockholm rankas som det bästa universitetet i Sverige.


Karolinska institutet, KI, toppar den nya högskolerankningen från Sydsvenska industri- och handelskammaren. I motsvarande undersökning från tidningen Fokus ligger KI på andra plats efter Handelshögskolan i Stockholm.

Att Karolinska institutet specialiserar sig på medicinsk forskning är enligt Sydsvenska industri- och handelskammaren den främsta orsaken till att det hamnar överst i statistiken.

 En viktig anledning till varför KI ligger på andra plats i Fokus rankning är att universitetet lyckas behålla sina studenter i högre grad än andra universitet och högskolor. Många studenter på KI tar helt enkelt sin examen och studerar en termin utomlands.

 Andra lärosäten som ligger på tio i topp-listan i båda undersökningarna är universiteten i Lund, Uppsala och Linköping.

 Däremot kommer Karolinska institutet först på 13:e plats av 31 lärosäten när Fokus tittat på hur många av studenterna som har utländsk bakgrund eller föräldrar utan högskoleutbildning.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev