Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Kirurger springer på möte i Uppsala

Publicerad: 19 augusti 2013, 10:56

Den här veckan träffas landets kirurger i Uppsala för att byta erfarenheter, presentera nya vetenskapliga rön – och för att springa.


I dag, måndag, är första dagen på kirurgveckan då cirka 1 700 kirurger träffas i Uppsala. Per Hellman, professor i kirurgi och vice general för mötet lyfter bland annat fram Hans Roslings förläsning på tisdagen om kirurgi ur ett folkhälsovetenskapligt perspektiv som värd att besöka.

Vilka fler programpunkter tror du blir särskilt intressanta?

– På onsdagen ska Ken Boffard, kirurg från Sydafrika, tala om kirurgi i utvecklingsländer och på torsdagen har vi en debatt om nivåstrukturering.

Vad kan du tipsa dem som kommer till Uppsala om att göra om de får tid över?

– De får inte missa att gå till Katalin på kvällarna för där träffas alla för att nätverka och socialsera. Och så får de inte missa banketten på Slottet på onsdag kväll.

Under onsdagen kan deltagarna också delta i ett lopp och springa antingen 1 mil eller 5 kilometer, vilket är ett nytt inslag för i år.

– Ortopederna har sprungit på sina möten så vi var några som tänkte att vi kunde pröva om kirurgerna också vill göra det och nu har cirka 70 personer anmält sig, berättar Per Hellman som själv springer milen.

Kirurgveckan pågår till och med fredag. I morgon, tisdag, är Dagens Medicin på plats för att bevaka mötet.

SAMUEL LAGERCRANTZ

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev