Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Klart med experter till cancerstrategin

Publicerad: 1 november 2007, 09:51

Socialminister Göran Hägglund har nu utsett de personer som ska fungera som experter i utredningen om en nationell cancerstrategi.


Nästan fyra månader efter att Kerstin Wigzell, generaldirektör vid socialdepartementet, fick uppdraget att leda utredningen har socialministern nu utsett de experter och sakkunniga som ska sitta med i utredningen.

Bland experterna finns en onkolog – Carsten Rose, verksamhetschef för onkologiska kliniken vid Universitetssjukhuset i Lund – och en kirurg – Kerstin Sandelin, docent och överläkare vid Karolinska universitetssjukhuset i Solna.

Övriga experter i utredningen blir Ingrid Kössler, ordförande för patientorganisationen BRO, Mats Brommels, professor vid Karolinska institutet, Bo Lindblom, chef för Socialstyrelsens hälso- och sjukvårdsavdelning, Måns Rosén, direktör för SBU, Sören Olofsson, regiondirektör i Region Skåne, Kerstin Sjöberg, handläggare på Sveriges Kommuner och Landsting, Läkemedelsförmånsnämndens generaldirektör Ann-Christin Tauberman och Bengt Westermark, ordförande för Cancerfondens forskningsnämnd.

Sakkunniga i utredningen är Charlotte Hall, ämnesråd på utbildningsdepartementet, och Åsa Schedin, departementssekreterare på socialdepartementet.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev