Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Klinikchefer sade upp sig i protest

Publicerad: 28 Februari 2007, 13:12

Klinikchefer sade upp sig i protest

Foto: Jan Brithon.

Tolv klinikchefer i Landstinget Västmanland säger upp sig i protest mot landstingsledningen. Klinikcheferna har utan att lyckas ställt krav på landstingsdirektören Jan Brithons (bilden) avgång.


För några veckor sedan skrev 15 klinikchefer på Centrallasarettet i Västerås ett brev till landstingsrådet Magnus Edlund (m) med krav på landstingsledningens avgång. Klinikcheferna ansågs att det saknas en långsiktig plan för hälso- och sjukvården och att dialogen mellan de olika divisionerna i landstinget brister. Kritiken riktade sig i första hand mot landstingsdirektör Jan Brithon.

I fredags i förra veckan meddelade landstingsledningen att sjukvårdsledningen kommer att förstärkas med en inhyrd sjukhusdirektör. Samtidigt slog den fast att Jan Brithon har landstingsrådens fulla stöd och förtroende och kvarstår på sin post.

Klinikcheferna blev inte lugnade av beskedet från landstingsledningen.

– Det bara trasslar till organisationen, och angriper inte grundproblemet. Man måste ta saker och ting i rätt ordning, säger Per Weitz, talesman för klinikcheferna, till lokaltidningen VLT.

Han och elva av hans kollegor har nu beslutat sig för att säga upp sina tjänster som klinikchefer. I stället kommer Per Weitz att begära att få tillbaka sin grundtjänst som specialist.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev