måndag20 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Klottrande ekonomichef upprör sjuksköterskor

Publicerad: 14 april 2014, 08:44

När sjuksköterskorna bakom löneupproret ”inte under 24 000” fick tillbaka sin inbjudan från ekonomichefen på Sös var loggan ändrad med rödpenna.


Inbjudan gällde en manifestation för rimliga löner som sjuksköterskorna håller 24 april. Där har de höjt sitt krav till 25 000 kronor i ingångslön.

Som svar skickade ekonomichefen på Södersjukhuset i Stockholm, Richard Lowén, tillbaka inbjudningsbrevet med ett rött kryss över loggans summa och en egen ändring till ”inte under 23 000”.

Avsändaren, Anna Gudmarsdotter, trodde inte sina ögon när hon öppnade brevet, enligt Radio Stockholm. Hon önskar att uppropet skulle tas mer seriöst än det gör.

Richard Lowéns förklaring är att ingångslönen på Sös är 23 000 kronor men erkänner att det finns bättre sätt att kommunicera. Han tycker emellertid att det var fel att över huvud taget skicka en inbjudan till honom i hans roll som ekonomichef.

– Ja, dom hade kunnat komma och knacka på min dörr istället så hade vi kunnat prata om det, säger han till Radio Stockholm.

SUSANNA PAGELS

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev