Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag07.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Kollegor hittade drogad sjuksköterska på toalett

Publicerad: 12 maj 2010, 09:14

En sjuksköterska har stängts av från sitt arbete och polisanmälts efter att ha injicerat läkemedel på sig själv och tuppat av.


Händelsen inträffade på Sahlgrenska universitetssjukhuset/Mölndal i Göteborg i mars. Kollegor till sjuksköterskan hittade honom inne på en toalett där han tagit läkemedel och sedan somnat.

Nu har han stängts av från sin tjänst och anmälts till Socialstyrelsen och polisen.

– Jag blev alldeles ifrån mig när jag fick reda på detta. Om jag förstått det rätt hade han tänkt gå ut och söva en patient efter att ha injicerat preparatet, säger verksamhetschefen Erik Houltz till Göteborgs-Posten.

Incidenten i Mölndal är inte den enda i sitt slag på Sahlgrenska universitetssjukhuset. Under förra året polisanmäldes 15 fall av läkemedelsstölder, och så sent som för ett par veckor sedan åtalades en sjuksköterska för att ha tagit och injicerat läkemedel under arbetstid.

Några klara rutiner för att få kontroll över stölderna finns inte, enligt Göteborgs-Postens granskning.

– Det här är allvarligt. Vi måste bli bättre på att sammanställa och analysera statistiken. Har vi ett fall där någon under flera år stulit och injicerat narkotika på arbetstid måste vi ha system så att det upptäcks, säger chefläkaren Mats Tullberg till tidningen.

Relaterat material

”Perfekt” sjuksköterska får sluta efter läkemedelsstölder

”Perfekt” sjuksköterska får sluta efter läkemedelsstölder

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev