Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Konkurrensverket ger sig inte kräver mer av Apoteket

Publicerad: 25 september 2007, 14:16

Informationsstriden mellan Apoteket AB och Konkurrensverket fortsätter. Nu tar Konkurrensverket till lagstöd för att få Apoteket att berätta hur bolaget förbereder sig inför en avreglerad apoteksmarknad.


Det var i juni som Konkurrensverket först begärde in uppgifter om hur Apoteket AB möter olika utmaningar som väntar när Apoteket förlorar sin monopolställning.

Svaret, som lämnades i slutet av augusti, var relativt kortfattat och Apotekets vd Stefan Carlsson skrev bland annat ”Hur våra planer och strategier ser ut för att möta den konkurrensen vill vi egentligen bara diskutera enskilt med vår ägare, staten”.

Konkurrensverket låter sig inte nöja med detta. Nu har myndigheten omformulerat sina frågor något och återigen begärt svar från Apoteket.

– Vi har anpassat frågorna för att kunna använda lagen om uppgiftsskyldighet, säger Göran Karreskog, avdelningschef på Konkurrensverket.

Är det vanligt att dem ni vill ha uppgifter ifrån trilskas som Apoteket gjort?

– Trilskas och trilskas. Vi brukar få svar på våra frågor. Det är det vanliga. Vi tycker att det här är så viktigt att vi nu går vidare med en ny begäran.

Senast den 1 november ska Apoteket AB svara på Konkurrensverkets frågor.

Relaterat material

Konkurrensverket granskar avveckling av apoteksmonopol

Apoteket svarar inte på Konkurrensverkets frågor

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News