Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag16.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Konsult ska ge snabbare ambulanser i Blekinge

Publicerad: 16 April 2010, 11:19

En konsult som fakturerar 8 000 kronor om dagen ska hjälpa till att korta utryckningstiderna för ambulanserna i Blekinge.


Som Dagens Medicin rapporterat tidigare har ambulansernas försämrade utryckningstider väckt stor oro inom sjukvården i Blekinge. Nu har landstinget knutit upp en konsult som ska analysera och försöka lösa problemet, rapporterar Blekinge Läns Tidning.

Konsulten får 8 000 kronor om dagen för sitt jobb och kommer att kosta minst 160 000 kronor totalt. Någon offentlig upphandling av uppdraget har inte genomförts.

– En normal upphandling tar för lång tid. Den här frågan måste få en snabb lösning. Ambulanser ska sköta blåljuskörningar, säger hälso- och sjukvårdsdirektören Jan-Olof Henriksson till Blekinge Läns Tidning.

Konsultfrågan är känslig i Blekinge, sedan lokala medier avslöjat att landstingsdirektören Jan Svanell anlitat besparingskonsulter för mångmiljonbelopp förra året. Efter det beslutade landstingspolitikerna att konsulttjänster ska direktupphandlas enbart i yttersta nödfall.

Relaterat material

Längre väntan på ambulans

Landstingspolitiker i Blekinge står bakom dyra konsulter

Besparingskonsulter kostar miljonbelopp i Blekinge

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev