söndag2 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Kontroll minskade internet-missbruket

Publicerad: 7 juni 2006, 11:24

Astra Zeneca kontrollerar regelbundet vad de anställda gör på nätet. Den tuffa linjen har gjort att antalet varningar för missbruk av jobbdatorer minskat.


För några år sedan hade läkemedelsföretaget Astra Zeneca problem med att få sina anställda att följa företagets regler för hur internet och e-post ska användas. Ett 40-tal varningar utfärdades för missbruk av internet.

I några fall ledde granskningen av datortrafiken till och från företagets datorer till att anställda blev avskedade, se Dagens Medicin nr 19/02. Det kunde till exempel handla om anställda som porrsurfade från sin jobbdator.

I dag förekommer fortfarande problem med att anställda använder internet på ett sätt som inte är tillåtet enligt Astra Zenecas policy. Till exempel upptäcks upphovsrättsskyddat material som musik, filmer och spel i datorerna.

Men enligt informationschef Staffan Ternby har antalet varningar för internet-missbruk nu minskat, och något avsked har inte varit aktuellt under det senaste året.  - I takt med att vi har nått ut till alla medarbetare med att reglerna faktiskt tillämpas har vi sett att det är skillnad. Trenden går nu åt rätt håll, säger Staffan Ternby.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev