Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Kortare vårdtider inom psykiatrin föreslås i Örebro

Publicerad: 7 oktober 2008, 08:30

De psykiatriska patienterna i Örebro ska vara inlagda så lite som möjligt. Det föreslår en utredning som landstingstyrelsen tar ställning till i morgon.


Birgitta Johansson, chef för psykiatrin i Örebro läns landsting, har på uppdrag av landstingspolitikerna utrett hur hon anser att psykiatrin bör förbättras.

Framför allt vill hon att patienter som söker akut vård på grund av måttliga depressioner eller självskadebeteenden inte ska behöva ligga inne på sjukhus mer än ett par dygn.

– Det måste vara bättre att få komma hem och ligga i sin egen säng än att vara inlagd, säger Birgitta Johansson till Nerikes Allehanda.

Birgitta Johansson föreslår även att personalen inom psykiatrin ska förstärkas med cirka 20 personer.

Hon vill även införa en ny avdelning på Universitetssjukhuset Örebro för de patienter som är svårt sjuka. Där ska sjuksköterskor, läkare och psykologer arbeta i team för att ta hand om patienterna.

I morgon tar landstingsstyrelsen ställning till utredningen. Sammanlagt väntas förslagen kosta mellan 7 och 10 miljoner kronor, pengar som Birgitta Johansson hoppas på att få genom den statliga satsningen på psykiatrin.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev