onsdag22 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Kortfattat svar från Ivo till Haverikommissionen

Publicerad: 12 mars 2014, 06:30

Ivo väljer att inte närmare kommentera Haverikommissionens råd för att skärpa tillsynen av sjukvården.


Sedan Haverikommissionen utrett en vårdolycka på Karolinska universitetssjukhuset 2010, kom myndigheten i höstas med en utförlig rapport om brister i patientsäkerheten.

Haverikommissionen gav även rekommendationer till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, om tillsynen av sjukvården. Bland annat ansåg kommissionen att Ivo behövde granska vårdgivarnas ledningssystem och säkerställa att systemet med utlokaliserade patienter inte riskerade patientsäkerheten.

Det svar som Ivo nu har skickat in till Haverikommissionen är kortfattat. Där framgår att myndigheten inte ser rekommendationerna som några nyheter.

Ivo håller med Haverikommissionen om att fungerande ledningssystem inom sjukvården är en förutsättning för en god och säker vård och att detta är något som Ivo arbetar för.

Ivo skriver också att riskerna med utlokaliserade patienter är något som myndigheten är medveten om och har tillsyn över.

Några större förändringar i Ivos tillsynsverksamhet tycks Haverikommissionens rekommendationer med andra ord inte bidra till.

Relaterat material

Myndigheter sega med svar om vårdolycka

MIA WÄRNGÅRD

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev