söndag26 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Krav på ny utredning om offentlig upphandling

Publicerad: 19 juni 2006, 08:42

Sveriges Kommuner och Landsting sågar utredningen om nya regler för offentlig upphandling. Organisationen vill ha en ny utredning med fokus på vård- och omsorgstjänster.


I sitt yttrande till upphandlingsutredningen konstaterar Sveriges Kommuner och Landsting att de nya bestämmelserna är minst lika krångliga som tidigare. Dessutom underlättar de inte upphandling av tjänster inom vård och omsorg.

- Därför anser vi att regeringen snarast bör tillsätta en utredning med uppdrag att se över regelverket rörande upphandling av vård- och omsorgstjänster, säger Landstingsförbundets ordförande Lars Isaksson (s) i ett pressmeddelande.

Organisationen skriver också att lagen borde innehålla ett undantag som innebär att kommuner och landsting inte behöver konkurrensutsätta sina egna bolag. Den är också kritisk till att utredningen konstaterar att det inte finns utrymme för några undantag när kommuner och landsting samverkar.

- Detta är absurt. Kommuner och landsting samverkar mycket och samverkan ökar mer och mer på grund av begränsade resurser, säger Svenska kommunförbundets ordförande Ilmar Reepalu (s).

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev