Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Kriminaltekniker vill inte gå ihop med rättsmedicinare

Publicerad: 6 oktober 2009, 08:06

Statens kriminaltekniska laboratorium, SKL, vill inte bli en del av Rättsmedicinalverket, som oppositionen föreslår i sin skuggbudget som presenteras i dag, tisdag.


Tanken är, rapporterar Ekoredaktionen på Sveriges Radio, att spara pengar.

Men det tror inte SKL:s chef Tore Olsson.

– Jag tror inte att man sparar pengar på detta, snarare tvärtom. Det kommer att kosta pengar att göra en sådan sammanslagning, säger han till Ekot.

Förslaget om att slå samman de båda myndigheterna finns med i de skuggbudgetar som socialdemokraterna, vänsterpartiet och miljöpartiet lägger fram nu på tisdagsförmiddagen.

Vad Rättsmedicinalverket, RMV, tycker framgår inte, men SKL gör dock tummen ner.

– Det finns väldigt marginella saker man skulle kunna göra om man tittar till de operativa verksamheterna, där finns det inga vinster att göra över huvud taget, fortsätter Tore Olsson.

Redan för tre år sedan fanns ett liknande förslag, att slå samman SKL och RMV i Linköping, men den borgerliga regeringen sade nej, vilket Tore Olsson tyckte var bra.

– Vi har naturligtvis en massa naturvetenskap gemensamt, men vi har inga parallella verksamheter som skulle kunna gå att samordna rakt upp och ner, säger han till Ekot.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev