Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Kristina Boström

Publicerad: 15 Februari 2007, 11:35

Kristina Boström (tidigare Bengtsson Boström) är specialist i allmänmedicin. Hon har även en norsk läkarlegimination.


Mellan åren 1979 och 1999 var Kristina Boström verksam vid Skara vårdcentral, bland annat som vårdcentralchef och chefsöverläkare. Hon har även varit chef för FoU-enheten vid vårdcentralen.

Sedan 1999 är Kristina Boström allmänläkare vid Billingens vårdcentral i Skövde, och arbetar dessutom vid FoU-centrum i primärvården Skaraborg. Här fungerar hon bland annat som handledare för ST-läkare i allmänmedicin i samband med olika projektarbeten.

2002 disputerare Kristina Boström på en avhandling om hypertoni och typ 2-diabetes. Hon har publicerat ett 20-tal vetenskapliga artiklar.

Kristina Boström undervisar även läkarstuderande på termin 10 och 11 vid medicinska fakulteten vid Lunds universitet, och fungerar också som klinisk handledare av ST-läkare i allmänmedicin och AT-läkare under vårdcentralstjänstgöring.

Kristina Boström är bland annat ordförande i lokala terapigruppen hjärta-kärl i Skaraborg, och ledamot i regionala terapigruppen i Västra Götalandsregionen för hjärt-kärlläkemedel. Hon har även varit kursledare för kurser om läkemedel och äldre, geriatrik i primärvården, Parkinsons sjukdom, metabola syndromet och hypokondri, i samarbete med Kursdoktorn.

Potentiella jävsförhållanden: Inga.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev