Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Kritik mot dubbeljobbande läkare

Publicerad: 16 juli 2012, 08:13

Foto: Länssjukhuset Ruhov i Jönköping

Landstinget klarar inte vårdgarantin. Då jobbar läkarna på länssjukhuset extra på en privat klinik och tar hand om de patienter landstinget inte hinner med. Detta får nu kritik.


Ortopedkliniken på Länssjukhuset Ryhov i Jönköping klarar inte av att ge patienterna vård inom de 90 dagar som vårdgarantin kräver. Därför har landstinget tecknat ett avtal om att få skicka vidare patienter till privata Art Clinic.

Sveriges Radio Jönköping rapporterar att många av de ortopeder som arbetar på Art Clinic har sin ordinarie anställning på Ryhov men jobbar extra på den privata kliniken. Att patienterna skickas till en privat klinik och får träffa landstingsanställda läkare har skapat debatt i Jönköping.

– Det är viktigt att man inte kommer direkt från en jour där man har varit i tjänst och ställer sig och opererar på nästa ställe. Då är det ju en risk för patienten, säger Anci Magnusson, socialdemokratiskt landstingsråd till Sveriges Radio Jönköping.

Men landstingsdirektör Agneta Jansmyr ser inga problem med det nuvarande regelverket för bisysslor.

– Det får ju inte vara vare sig förtroendeskadligt eller arbetshindrande. Och den bedömningen görs hela tiden, säger hon i en radiointervju.

SAMUEL ÅSGÅRD

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev