Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Kritik mot vårdreklam

Publicerad: 14 februari 2013, 09:08

”Saknar vinstintresse”. Det är ett av uttrycken som en hemsida för offentligt drivna vårdcentraler har använt i sin reklam. Det upprör privata vårdgivare.


– Med de här formuleringarna så antyder man att vård som drivs av företag skulle hålla sämre kvalitet än den offentligt drivna vården, säger Håkan Tenelius, näringspolitisk chef för Vårdföretagarna, till Sveriges Radio P4 Malmöhus.

Helsingborgs offentligt drivna vårdcentraler har både i broschyrer till hushåll och på nätet beskrivit att man där får ”vård för hela slanten” och att det inte finns något vinstintresse, berättar radiokanalen.

De privata vårdgivarna har skrivit ett kritiskt brev till Region Skåne där de motsätter sig reklamen. Det beror inte bara på att de anser att texten antyder att privata företag inte levererar vård för hela slanten, men också för att de anser att det är felaktigt att påstå att alla pengar inom offentlig vård skulle gå till just vård.

Region Skånes sjukvårdsledning har inte kommenterat brevet, men de formuleringar som Vårdföretagarna är kritiska mot har tagits bort från hemsidan för Helsingborgs vårdcentraler.

ANIA OBMINSKA

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News