Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

onsdag19.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Kritiserad landstingspolitiker vann förtroendeomröstning

Publicerad: 2 september 2009, 12:48

Alexander Wendt (m) har partikamraternas förtroende trots att han tog felaktigt betalt för sitt politiska arbete. Det betyder att han kan bli landstingsråd i Blekinge.


Dagens Medicin rapporterade om Alexander Wendts osäkra framtid i förra veckan. Då var han starkt ifrågasatt efter ett avslöjande i tidningen Sydöstran. Trots att han inte bedrev någon verksamhet i sitt konsultföretag hade han plockat ut ersättning för förlorad arbetsinkomst vid politiska sammanträden.

Under ett flera timmar långt möte i går, tisdag, fick Alexander Wendt försvara sitt agerande inför den moderata landstingsgruppen i Blekinge. Sedan beslutade partikamraterna att de har fortsatt förtroende för honom. Det innebär att han med all sannolikhet utses till oppositionsråd i Landstinget Blekinge senare i höst.

– Det känns alltid bra att ha sina medarbetares förtroende. Samtidigt är det ansträngande att vara mitt uppe i en sådan här mediebevakning. Jag är inte riktigt van vid det, så det har varit en lärdom, säger Alexander Wendt till Sveriges Radio Blekinge.

Relaterat material

Sjukvårdspolitiker i blåsväder efter felaktiga ersättningar

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev