Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Kritiserad sjukhusdirektör ska <BR>utveckla västsvenska vården

Publicerad: 3 februari 2010, 16:03

Västra Götalandsregionen får en så kallad utvecklingsdirekör. Det är nuvarande sjukhusdirektören på Södra Älvsborgs sjukhus, Säs, Ingela Tuvegran, som ska effektivisera vården i området.


Det är en helt ny tjänst som inrättas och Johan Assarsson, regiondirektör i Västra Götaland, är helt säker på att man får både ekonomiska vinster och ökad kvalitet med ett övergripande utvecklingsarbete.

– Vi investerar i dag både pengar och personresurser i ett stort antal verksamhetsutvecklingsprojekt, och jag vill se en sammanhållen strategi för hela verksamheten, för att få ut mesta möjliga nytta av de insatser som görs. Vi har en omsättning på 35 miljarder så det är klart att det finns potential till förbättringar, säger Johan Assarsson.

Ingela Tuvegran är sjukhusdirektör på Säs – som omfattar sjukhusen i Borås och Skene – sedan år 2000. SÄS har successivt gått över till en processorienterad organisation, som enligt regionen bland annat innebär ökade möjligheter till systematiskt och kontinuerligt förbättringsarbete. Om ett par veckor invigs en ny vårdbyggnad som är planerad och utformad med utgångspunkt ifrån patientens behov av integritet och kontinuitet.

De omorganisationer som Ingela Tuvegran initierat har också skapat stor turbulens på sjukhuset och mött mycket kritik från personalen.

David Grossman

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev