Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag07.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Kritiskt brev om chefsbråk i Blekinge diariefördes aldrig

Publicerad: 11 maj 2010, 13:18

Kritiskt brev om chefsbråk i Blekinge diariefördes aldrig

Foto: Kalle Sandström (S).

Landstinget Blekinges ledande politiker anklagas nu för att ha stoppat ett kritiskt brev där den petade ekonomidirektören Per Ollermark fick stöd.


Per Ollermark petades från sitt uppdrag som ekonomidirektör i februari i år. Som Dagens Medicin rapporterade i går, tisdag, har Landstinget Blekinge gått ut med ett pressmeddelande där han får offentlig kritik för sin ledarstil och anklagas för att ha gjort medarbetarna rädda.

Alla delar inte landstingsledningens bild av det inträffade. Den 15 mars lämnade Åke Åkesson, divisionschef för akut- och primärvården i Blekinge, in ett brev till landstinget där han beskrev det inträffade som ”en chock”. Åke Åkesson skrev att Per Ollermark hade jobbat för sjukvårdens bästa och krävde att landstingsstyrelsens ordförande Kalle Sandström (S) skulle ge ekonomidirektören upprättelse.

Brevet fick aldrig något diarienummer. Dagen efter att det lämnats in kallades Åke Åkesson till ett möte med Kalle Sandström.

– Jag fick uppfattningen att han ville att jag skulle dra tillbaka brevet. Det fanns fakta som jag inte kände till och jag skulle få upplysningar i ärendet, säger Åke Åkesson till Blekinge Läns Tidning.

Kalle Sandström förnekar att han har försökt tysta ned kritiken.

– Innan jag diarieförde skrivelsen frågade jag om han var medveten om händelseförloppet. Det var inte min avsikt att uppmana honom att dra tillbaka den. Jag blev överraskad när han valde att göra det, säger Kalle Sandström till Blekinge Läns Tidning.

Relaterat material

Hög chef inom Landstinget Blekinge petas efter konflikter

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev