Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Kronan startar nytt i Bromma

Publicerad: 22 februari 2010, 13:16

Kronan startar nytt i Bromma

Foto: Ny ägare i Liljeholmen.

Kronans Droghandel startar sitt första helt nya apotek vid Coop Forum i Bromma i mars. Statsrådet Mats Odell (kd) klipper bandet på ett av företagets övertagna apotek i dag. UTÖKAD 13:40.


Kronans Droghandel driver efter övertagandemanövern i helgen 171 apotek som tidigare ägts av statliga Apoteket AB. Precis som Apotek Hjärtat siktar koncernen på att expandera med helt nya apotek vid sidan av de apotek man tagit över från Apoteket AB. Expansionen ska, som tidigare meddelats, göras i nära samarbete med Kooperativa förbundet, KF.

Nu meddelar Kronans Droghandel att företagets första helt nyetablerade apotek kommer att öppna i anslutning till Coop Forum på Ulvsundavägen i Bromma utanför Stockholm i slutet av mars.

Blir det ett liknande upplägg som på Åhléns och Ica, det vill säga shop in shop-apotek som är integrerade i butikerna?

– Nej, den här butiken kommer att ligga utanför Coops kassalinje, säger Andreas Rosenlund, informationsdirektör på Kronans Droghandel.

– Vårt apotek i Bromma blir 169 kvadratmeter stort och ska ha öppet alla veckans dagar. Planerade öppettider är klockan 10-20, med tre apotekare eller receptarier och tre apotekstekniker. Apoteket blir det första som följer vårt koncept helt och vi tycker att det är ett bra läge, fortsätter Andreas Rosenlund.

Hur har övertagandet av de 171 apoteken gått?

– Det har förlöpt utan problem. Det beror säkert till stor del på att personalen övat på detta, säger Andreas Rosenlund.

Vid en invigning på ett av de övertagna apoteken i Malmö i dag deltar kommun- och finansmarknadsminister Mats Odell (kd).

Coop meddelar i dag att medlemmarnas så kallade Med Mera-kort kommer att kunna användas på alla Kronans Droghandel-apotek. Köp på apoteken ger poäng, och Coops premiecheckar kan användas på apoteken.

Nedan några bilder från Kronans Droghandel-apoteket i Liljeholmen, som invigs vid klockan 14 i dag, måndag.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev