Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Kronans Droghandel inleder samarbete om delbetalning

Publicerad: 2 juni 2010, 07:36

Handla i dag, betala i morgon. Nu kan även kunder på Kronans Droghandel betala sina inköp på faktura eller delbetalning.
(NY VERSION 3 juni 12.17)


Kronans Droghandel har inlett ett samarbete med Klarna som är ett företag som tillhandahåller betalningslösningar.

Från i går, den 1 juni, kan kunder på Kronans Droghandel betala antingen med faktura som kommer en gång i månaden eller delbetala upp till tolv månader.

På fakturan finns alla inköp som gjorts under månaden samlade och det gäller både läkemedel med eller utan recept och hälso- och hudvårdsprodukter.

Även Ica Cura, Åhléns apotek och nu också Apoteksgruppen använder sig av Klarnas betalningslösning och det gör det möjligt för kunden att samla inköpen från apotekskedjorna på en och samma faktura.

– Det var enkelheten vi tittade på när vi valde leverantör av betalningslösning, säger Simon Falk, finansdirektör på Kronans Droghandel.

Inga papper skrivs på apoteket. Det enda som behövs är kundens namn och personnummer. Först när det totala beloppet överstiger 1 500 kronor måste ett avtal, som skickas hem till kunden, skrivas under.

Finns inte risken att kunder köper för mer än vad de har råd med?
– Just av den anledningen har vi satt ett maxbelopp på 4 000 kronor som måste betalas innan fler inköp kan göras, säger Simon Falk.

Så länge kunden betalar sina fakturor är det ingen räntekostnad. Bryter man avtalet däremot ligger räntan för närvarande på 19,5 procent. Avgiften för kontot består ev en aviavgift på 19 kronor.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev