Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Kronans värvar chef från Lloyds

Publicerad: 11 oktober 2016, 07:10

Efter fyra år på Lloyds Apotek lämnar Fredrik Ljungström kedjan för att börja chefa hos konkurrenten Kronans Apotek.


Ämnen i artikeln:

Kronans ApotekLloyds Apotek

Hos Lloyds Apotek hade Fredrik Ljungström titeln marknads- och försäljningsdirektör. Hos Kronans Apotek kommer det att stå sortiments- och marknadsdirektör på visitkortet när han börjar om mindre än två månader.

– Jag börjar den 1 december och är i dag fortfarande anställd på Lloyds Apotek. Jag trivs väldigt bra i apoteksbranschen och det känns naturligt att göra någonting nytt efter fyra år, och få göra det i större skala, säger Fredrik Ljungström.

Fast ansvarsområdena blir ungefär desamma?

– Ja, det kommer att vara ungefär samma frågor som jag har varit ansvarig för här på Lloyds Apotek. Det kommer att handla om sortimentet, marknadsföring, inköp och logistik. Det är många av de kommersiella delarna helt enkelt, säger Fredrik Ljungström.

Vad lockar med Kronans Apotek, förutom att kedjan är större?

– Hittills har jag så klart sett på Kronans som en konkurrent. De har varit en stark konkurrent på marknaden och är duktiga på det de gör. Jag tycker att de är skickliga på att kombinera receptaffären och professionell rådgivning med ett stark erbjudande i egenvården, säger Fredrik Ljungström.

Det har snart gått tio år sedan omregleringen och de olika apotekskedjorna håller så sakta på att hitta sin nisch på marknaden. Och det gäller att sticka ut för attrahera kunder, enligt Fredrik Ljungström.

– Det handlar mycket om differentiering, att bli väldig bra på det man gör. I grund och botten handlar det om att skapa ett attraktivt kunderbjudande, alltifrån sortiment till apotek och digitalisering. Det gäller alla, inte bara Kronans och Lloyds, säger han.

Fredrik Ljungström efterträder Stig Tornell som i våras blev vd på Kronans Apotek.

Relaterat material

Han är ny etableringsdirektör hos Kronans

Annika Carpman

Reporter

annika.carpman@dagensmedicin.se

Ämnen i artikeln:

Kronans ApotekLloyds Apotek

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev