Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Kullbergska förlorar intensivvård

Publicerad: 16 augusti 2007, 12:08

Kullbergska sjukhuset i Katrineholm förlorar sin intensivvårdsverksamhet. Vårdplatserna flyttas till Mälarsjukhuset i Eskilstuna. Det blir resultatet om ett förslag som presenterades av hälso- och sjukvårdsnämnden i Landstinget Sörmland i dag blir verklighet.


Ämnen i artikeln:

Kullbergska sjukhusetMälarsjukhuset

Förslaget innebär att antalet tjänster kommer att reduceras på sjukhuset, i och med att antalet vårdplatser dras ned. Samtidigt som intensivvårdsplatserna försvinner kommer dock den elektiva kirurgiverksamheten vid sjukhuset att stärkas, skriver Landstinget Sörmland i ett pressmeddelande. Även akutjourlinjen kommer att bli kvar på Kullbergska sjukhuset.

Beslut om de föreslagna förändringarna tas i hälso- och sjukvårdsnämnden den 6 september, men redan kommer kritik från oppositionen i landstinget.

– Jag är mycket förvånad över detta. Vi har inte fått ta del av någon information om nedläggning förrän i går, säger Åsa Kullgren, socialdemokratisk gruppledare i hälso- och sjukvårdsnämnden, till Södermanlands Nyheter.

Den borgerliga majoriteten i landstinget menar dock att förändringarna kommer att stärka sjukvården, och patientsäkerheten, i landstinget.

– Ur ett patientperspektiv innebär de föreslagna förändringarna ett förbättrat omhändertagande av patienter med akuta svåra tillstånd från västra länsdelen och att omhändertagandet och vården för närvårdspatienter i norra länsdelen förbättras, säger Marie-Louise Forslund Mustaniemi (kd), ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden.

Läs mer om förändringarna på Kullbergska på Landstinget Sörmlands hemsida

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev