Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Kullgrens kansli växer

Publicerad: 26 maj 2016, 12:36

Åsa Kullgrens kansli har snart fem sekreterare.

Foto: Pax Engström Nyström

Nya apoteksutredningen har värvat sin femte sekreterare. Samtidigt arbetar utredaren Åsa Kullgren bara en dag i veckan med utredningen efter att ha att ha fått nytt jobb.


Apoteksutredningens senaste tillskott heter Maria Kling. Hon ska med start den 7 juni ansvara för de ekonomiska beräkningarna vid utformning och genomförande av olika förslag, rapporterar nyhetsbrevet Apoteksmarknaden.

Maria Kling kommer närmast från finansdepartementet där hon arbetar med bland annat organisationsförändringar och styrningsfrågor. Hon har även varit på Riksrevisionen som årlig revisor, enligt nyhetsbrevet Apoteksmarknaden.

Utredningen fick nyligen mer pengar just för att betala löner till den växande skaran av sekreterare. Den 1 maj klev TLV:s jurist Ulrika Ternby in i utredningen och nu är alltså ytterligare en sekreterare på väg att ansluta sig till teamet – där Christina Eriksson Stephanson, Anna Montgomery och Thomas Ringbom redan fanns på plats.

De många sekreterarna får ses som en konsekvens av att utredaren själv, Åsa Kullgren, numera bara ägnar en dag i veckan åt utredningen. Övriga tid arbetar hon som verksjurist på Universitetskanslersämbetet, ett jobb som hon haft sedan mars.

Relaterat material

Mer pengar till utredning

Annika Carpman

Reporter

annika.carpman@dagensmedicin.se

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev