Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Kultur för bättre hälsa

Publicerad: 16 mars 2012, 09:06

Personal från Akademiska sjukhuset testar balett i Friskhusets stora sal under Kulturdygnet. Instruktören Emelie Olofsson visar balettens grundpositioner för deltagarna.

Foto: Staffan Claesson/Bildbyrån

Under Kulturdygnet visar Akademiska sjukhuset upp sin konst och kultur. Dygnet arrangeras för att uppmärksamma kopplingen mellan kultur och hälsa.


Den 15 mars arrangerades Kulturdygnet för personal, patienter och besökare på Akademiska sjukhuset.

– Flera forskningsstudier har visat att kulturupplevelser kan ge positiva effekter på hälsan. Akademiska har alltid olika kulturevenemang på gång, men nu har vi paketerat allt till ett dygn, säger Erik Klang, chef på sjukhusbiblioteket.

Konstvandringar, filmvisning, allsång, dans, ambulerande bokvagnar och högläsningsmaraton är bara några av de aktiviteter som presenterades av Samverkan för kultur på Akademiska sjukhuset, SKA. I SKA ingår Kultur i länet, Sjukhusbiblioteket, Friskhuset och Hälsofrämjande sjukhus.

Se mer från Kulturdygnet i bildspelet. Starta bildspelet genom att klicka på någon av   miniatyrbilderna här till   höger. Sedan förflyttar du dig fram och   tillbaka genom att föra musen   mot mitten på bildernas vänster-   respektive högerkant, då dyker det  upp  pilar att klicka på.

ÅSA WIKSTEN

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev