söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Kvarhållen på jobbet – måste böta ändå

Publicerad: 10 april 2013, 08:17

Undersköterskan beordrades att stanna på akuten ­ och fick p-böter på personalparkeringen. P-bolaget har sagt nej till att riva boten.


LB

Lisa Blohm

lisa.blohm@dagensmedicin.se


Martin von Wirén jobbar på akuten vid Universitetssjukhuset i Linköping som undersköterska. Den 13 mars var snöfallet kraftigt, patienterna många och personalen fick enligt lokaltidningen Corren inte lämna akuten. Så inte heller Martin von Wirén, vars bil lappades på personalparkeringen. Han var i och för sig medveten om att det var parkeringsförbud på den valda platsen mellan 10 och 11, men hade räknat med att på en rast flytta bilen i god tid före klockan 10. Nu fick han inte lämna akuten.

– Jag överklagade naturligtvis böterna direkt och berättade för p-bolaget Hojab i Solna hur allt hade gått till. Tyckte att jag med ett bifogat läkarintyg från en ST-läkare skulle slippa att betala och att p-boten skulle rivas. Men inte då, det blev avslag, berättar han för Corren.

Han har fått erbjudande från arbetsgivaren om att sjukhuset ska stå för p-boten på 500 kronor, men tycker att det vore fel.

– Då blir det ju i slutändan att skattebetalarna via landstingsskatten får stå för mina p-böter. Nä, jag funderar på att pröjsa ur egen ficka, det är en principsak.

Och inför hotet om indrivning törs Martin von Wirén inte vänta med betalningen. När Corren ringer parkeringsbolaget Hojab vill den ansvarige Jimmy Pettersson först inte prata om enskilda fall. Men säger sedan:

– Han får väl höra av sig själv och inte betala böterna förrän ärendet är utrett.

Men det har alltså Martin von Wirén redan gjort – och fått avslag.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev