tisdag26 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Kvinna får stort skadestånd för nålstick på jobbet

Publicerad: 7 augusti 2014, 06:58

En engelsk kvinna får 75 000 pund som kompensation för att hon utvecklat tvångssyndrom efter att stuckit sig på en smutsig nål på sjukhuset där hon tidigare arbetade.


Kvinnan, som var anställd som sjuksköterskeassistent och tog kvällskurser för att utbilda sig till sjuksköterska, stack sig på en smutsig nål på sjukhuset i London där hon jobbade. Nålen uppges a stuckit ut ur en överfull behållare för vassa föremål, och kvinnan testades för hepatit B och C, och HIV. Testen visade att hon var frisk, men kvinnan fick ändå mer och mer ångest över det inträffade, och till sist utvecklades hennes tillstånd till ett tvångssyndrom där hon var fixerad vid renlighet, skriver The Daily Mail.

Det allvarliga tvångssyndromet ska ha gjort att hon inte kunnat fortsätta jobba, och hon uppger även att det ledde till att hon och hennes man skiljde sig, eftersom hon inte längre kunde vara intim med honom.

Nu, ungefär fem år senare, har en domstol beslutat att myndigheten NHS, National Health Service, ska kompensera henne med 75 000 pund, ungefär 880 000 kronor. Kompensationen ska täcka både utebliven lön, då hon inte kunnat arbeta på fem år, och även smärta och lidande hon orsakats till följd av tvångssyndromet.

NHS ska ha tagit på sig ansvaret för att hon stack sig på nålen på arbetet och konsekvenserna som följde, men motsade sig mängden av kompensation hon skulle få.

– Jag är rätt övertygad om att hennes frånvaro från arbetet efter olyckan var på grund av den skada hon fick och hennes, om än överdrivna, psykologiska reaktion till den, sade domaren, uppger The Daily Mail.

Enligt domaren har kvinnan goda chanser att i framtiden må bättre, med rätt psykologisk hjälp.

ELSA TORELL

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev