Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Kvinnor leder vården

Publicerad: 25 februari 2011, 09:18


Nätverksträff torsdagen den 2 september 2010

Som en fortsättning på satsningen kring Årets kvinnliga ledare och Kvinnornas ledarskapsdag, etablerar nu Dagens Medicin ett nätverk för kvinnor med chefsuppdrag i hälso- och sjukvården.

Syftet med nätverket är att ge de många kvinnor som är chefer i sjukvården ett forum för diskussion, stöd och inspiration. Nätverket Kvinnor leder vården blir en mötesplats för kontakt och erfarenhetsutbyte över organisationsgränserna.

Under hösten 2010 och våren 2011 planerar vi fyra nätverksträffar i Stockholm: den 2 september, 15 december, 10 februari och 24 maj.

Seminariet har ägt rum.

Praktisk information

Datum: Torsdagen den 2 september 2010 kl 12.30-16.45.
Plats: Bonnier Conference Center, Torsgatan 21, Stockholm.
Kostnad: För fyra nätverksträffar är priset 1 995 kronor plus moms. Då ingår också en helårsprenumeration på Dagens Medicin.
För en nätverksträff är kostnaden 695 kronor plus moms.
Kontakt: Åsa Uhlin, 08-566 241 34 eller e-post

Program för första nätverksträffen

12.30 Lunch

13.15 Välkomna!
Maja Florin, utvecklingschef på Dagens Medicin, hälsar välkommen.

13.20 Ledarskap i förändring: Hur man vänder en organisation och bygger ett nytt sjukhus –samtidigt.
Karin Norlén, chef för psykiatridivisionen i Uppsala och vinnare av Dagens Medicins utmärkelse Årets kvinnliga ledare i sjukvården 2010, talar om hur hon ser på ledarskap i tider av stor förändring. Hur kan man få en verksamhet som präglats av missmod och uppgivenhet att i stället drivas av förändringsvilja och entusiasm?
Talare: Karin Norlén, divisionschef, Akademiska sjukhuset i Uppsala.

14.00 Diskussion: Så orkar du driva förändringen framåt.
Att som ledare driva en förändring i sin organisation, stor eller liten, ställer krav på ledarens kunskaper, entusiasm, förhandlingsförmåga – och ihärdighet. Erfarna kvinnliga chefer från sjukvården diskuterar fallgroparna och möjligheterna med ett ledarskap i förändringstider.
Medverkande: Raija Tyni-Lenée, verksamhetschef, Karolinska universitetssjukhuset, Anna Nergårdh, chefläkare, Södersjukhuset, Karin Norlén, divisionschef, Akademiska sjukhuset i Uppsala och Helena Gille, verksamhetschef Handengeriatriken och Rudans vårdcentral.

14.30 Kaffe

15.00 Women on the board – hur får vi in fler kvinnor i styrelserummen?
Nätverket Women on the Board har i drygt fem år samlat kvinnor styrelsepositioner för att lyfta frågor som är intressanta i styrelserollen, men också för att synliggöra den kompetens som finns hos kvinnor i näringslivet och offentlig verksamhet. Anna Hesselman, ansvarig för nätverket, berättar mer om tankarna bakom och vilka krav som ställs på den som är intresserad av att ta plats i en styrelse. Hon introduceras av Eva Blom, partner på PricewaterhouseCoopers.
Talare: Anna Hesselman, partner, financial services, PricewaterhouseCoopers.

15.30 Träffa en kollega!
Boka tid med en spännande kvinna som ingår i nätverket – föreslå vilka fem nätverksmedlemmar som du skulle vilja ha ett eget möte med och varför och så matchar vi er mot varandra. Vi skickar ut en lista på de anmälda i god tid före nätverksträffen.

16.00 Möjlighet till fortsatta diskussioner.

16.45 Avslutning

Värd för nätverksträffen är PricewaterhouseCoopers.

Partners till nätverket Kvinnor leder vården:

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev