Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Kvinnorna får större pott när Jönköping angriper lönegapet

Publicerad: 16 juni 2003, 12:12

För att jämna ut lönegapet mellan manliga och kvinnliga läkare har Landstinget iJönköpings län i år gjort en könsuppdelad lönerevision.


- Kvinnorna får i genomsnitt 200 kronor mer i lönepåslag, säger landstingets personaldirektör Mats Hoppe.  Inför förra årets lokala löneförhandlingar avsatte Landstinget i Jönköpings län en särskild pott med pengar som bara fick användas till att justera eventuella orättvisor mellan manliga och kvinnliga läkare. Satsningen har resulterat i att löneskillnaderna mellan sjukhusens manliga och kvinnliga överläkare minskat från 700 kronor till 400 kronor i månaden. Bland distriktsläkarna var minskningen mindre och där ligger löneskillnaden i dag på drygt 1000 kronor i månaden.  - Även om gapet har minskat visar våra löneanalyser att det tyvärr fortfarande finns löneskillnader som sannolikt bara kan förklaras utifrån kön, säger Mats Hoppe.  Mot bakgrund av detta har landstinget och den lokala läkarföreningen enats om att göra en ny satsning på de kvinnliga läkarna.   200 kronor mer till kvinnorna  Denna gång har man gått ett steg längre genom att dela upp de färdiga specialisternas löneutrymme i två delar: en för manliga och en för kvinnliga läkare. Medan de manliga läkarna är garanterade en löneökning på i genomsnitt 916 kronor i månaden får de kvinnliga en löneökning på i genomsnitt minst 1116 kronor imånaden.  - Risken med att avsätta en särskild pott är att kvinnorna får lite mindre i grundrevisionen. På det här sättet vill vi försäkra oss om att kvinnornas löner höjs totalt sett, säger Mats Hoppe.  Jönköpings läns läkarförening tycker att överenskommelsen är ett steg i rätt riktning.   - Men egentligen borde de osakliga löneskillnaderna justeras med pengar som plockats vid sidan av den årliga lönerevisionen, säger ordförande Bengt Hultberg.   Att man återigen har valt att baka ihop jämställdhetssatsningen med den årliga löneförhandlingen förklarar Mats Hoppe främst med att landstinget gick 232 miljoner kronor back förra året. Men han hävdar också att chanserna att få bestående effekter är större om varje lönesättande chef tvingas att tänka till kring fördelningen mellan manliga och kvinnliga läkare. Bland ST-läkarna finns inga löneskillnader vilket visar att det är först senare under karriären, efter ett antal löneförhandlingar, som de manliga läkarna drar ifrån.  - Det finns en stor pedagogisk vits med att göra detta inom ramen för lönerevisionen. Om vi inte bryter invanda beteenden, som innebär att vi är blinda för kvinnor och tar allt efter manlig norm, så måste vi ju göra kvinnosatsningar i all evighet, säger Mats Hoppe.

Inga kritiska synpunkter  Trots att uppdelningen av lönerevisionen kan innebära att de kvinnliga läkarnas löner höjs på bekostnad av de manligas har Bengt Hultberg hittills inte fått några kritiska synpunkter från medlemmarna.  - Det finns en förståelse för att lönerna måste bli jämställda. Om inte de kvinnliga läkarnas löner höjs riskerar männen dessutom att förlora på sikt eftersom allt fler kvinnor kommer in i läkarkåren, säger han.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev