Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Lägger ned S:t Göran-röster i protest

Publicerad: 27 mars 2012, 06:35

Socialdemokraterna lägger i protest ned sina röster när upphandlingen av S:t Görans sjukhus ska röstas igenom i Stockholms läns landstings hälso- och sjukvårdsnämnd i dag, tisdag.


Detaljerna kring den stundande upphandlingen har hållits hemliga, men minst två företag kämpar om att få driva sjukhuset på Kungsholmen i Stockholm det kommande decenniet.

I eftermiddag ska hälso- och sjukvårdsnämnden fatta beslut, men Socialdemokraterna kommer att avstå att lägga röster på något av alternativen. Partiet anser att politikerna inte har fått tid nog att granska anbuden.

– Det har varit i stort sett omöjligt att hantera det här på ett seriöst sätt ur en demokratisk synvinkel, säger Dag Larsson (S), andre vice ordförande i nämnden, till TT.

– Det är vi som bär ansvar för att det här blir en bra upphandling, men när man gräver i underlagsmaterialet väcks ett antal frågetecken som jag blir bekymrad av.

Politikerna fick läsa tjänstemannaförslaget som är 18 sidor långt för två veckor sedan och fick delar av underlaget på flera tusen sidor i slutet av förra veckan.

DANIEL PERSSON

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev