Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag30.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Läkare anklagad för trakasserier fick arbete på vårdcentraler

Publicerad: 1 Juni 2011, 12:15

Läkaren fick sluta efter anklagelser om porr i jobbdatorn och sexuella trakasserier av patienter. Trots det har han kunnat arbeta som hyrläkare i ett annat landsting.


Läkaren ombads sluta som distriktsläkare på en vårdcentral i Norrbottens läns landsting 2010. Då hade arbetsgivaren hittat porr i hans dator och nåtts av uppgifter om att han skickat sms och mms med grovt sexuellt innehåll till patienter.

Enligt uppgift från polisen hade en av patienterna dessutom använt ett av textmeddelandena för att pressa läkaren till att skriva ut narkotiska läkemedel som sedan såldes vidare.

Både Socialstyrelsen och polisen har inlett utredningar om läkarens agerande, men de är ännu inte avslutade. Under tiden har läkaren kunnat arbeta för bemanningsföretag på tre olika vårdcentraler i Landstinget Västernorrland, avslöjar Sveriges Radio Västernorrland.

– Vi ska vända på varenda sten. Vi ska kolla hans tjänstgöring på alla tre vårdcentralerna och gå igenom varenda journal som han har haft något att göra med, säger landstingets primärvårdschef Lennart Moberg till lokalradion.

Lennart Moberg lägger ansvaret för det inträffade på de två bemanningsföretagen som har anlitat läkaren. Stig Engcrantz, vd för Dedicare, försvarar sig med att hans företag har följt rutinerna.

– Kontrollen hos Socialstyrelsen visade ingenting. Eftersom utredningen var sekretessbelagd så fick vi inte ens veta att det pågick en utredning innan media talade om det för oss, säger han till Sveriges Radio Västernorrland.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev