Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Läkare avstängda för illojalitet vid upphandling

Publicerad: 18 april 2005, 13:22

Universitetssjukhuset Örebro har stängt av tre läkare med omedelbar verkan. Anledningen är att läkarna anses ha agerat illojalt i samband med en upphandling.


De tre avstängda Örebroläkarna är delägare eller på annat sätt delaktiga i det nystartade företaget Svensk PCI AB. Efter en upphandling fick företaget nyligen i uppdrag att bygga upp en PCI-verksamhet, så kallad ballongvidgning, i Värmland.

Universitetssjukhuset Örebro har under flera år tagit emot PCI-patienter från Värmland. Sjukhuset var också en av anbudsgivarna i upphandlingen. Nu reagerar sjukhuset på att de tre läkarna aldrig meddelade sjukhusledningen att de var inblandade i ett anbud från en konkurrerande verksamhet.

- Deras agerande är illojalt mot Universitetssjukhuset Örebros uppdrag och intressen. Konsekvenserna är att sjukhuset kommer att lida skada genom ett minskat uppdrag från Landstinget i Värmland, säger sjukhusdirektören Tore Öberg i ett pressmeddelande.

Läkarna är avstängda med omedelbar verkan, men vad som händer framöver är oklart. Överläggningar med den lokala läkarföreningen har inletts.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev