Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Läkare får stöd efter avhopp

Publicerad: 16 juni 2011, 07:57

15 akutläkare i Malmö skriver nu ett öppet brev där de tar ställning för den medicinskt ansvarige läkaren Per Björgell efter hans avhopp.


Beskedet om att Per Björgell slutar på akutmottagningen vid Skånes universitetssjukhus i Malmö kom i går, onsdag. De exakta omständigheterna kring avhoppet är fortfarande något oklara. Region Skåne uppger att Per Björgell fick veta att han skulle petas som medicinskt ansvarig läkare som ett led i en omorganisation, och att han därefter valde att säga upp sig.

Per Björgell å sin sida hävdar att han länge har varit kritisk till att akutmottagningen har för små resurser, och att hans avskedsansökan låg redo redan när han fick besked om omorganisationen.

De 15 akutläkare som nu tar ställning i frågan stöttar sin avhoppade kollega.

Akutverksamheten på SUS i Malmö är ej personalmässigt eller ekonomiskt dimensionerad för att möta den nuvarande höga patientbelastningen, vilket medför att patientsäkerheten och arbetsmiljön är allvarligt hotad , skriver de i sitt öppna brev som citeras i Sydsvenskan.

Läkarna utnämner också Per Björgell till en av Sveriges mest kompetenta akutläkare, och skriver att han länge har arbetat för att förbättra akutverksamheten i Malmö.

Vi akutläkare på SUS i Malmö är ytterst oroade över situationen på kliniken, och ser det som en mycket stor förlust att Dr Björgell nu väljer att sluta på kliniken , avslutar de sitt brev.

Relaterat material

”Omöjligt att bedriva säker vård”

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News