Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

"Läkare" försökte lura patient

Publicerad: 22 juni 2011, 13:44

En bedragare som utger sig för att vara läkare på Akademiska sjukhuset ska ha försökt lura en kvinna på pengar. Nu varnar sjukhuset allmänheten.


Tidigare i juni ringde en man upp en kvinna som var patient på Akademiska i Uppsala. Han ska ha utgett sig för att vara en av hennes läkare och erbjöd sig att komma hem till henne med ett läkemedel som passade. Läkemedlet skulle enligt mannen inte finnas på apotek och vara dyrt, 40 000 kronor.

Uppsalapolisens presstalesman Christer Nordström berättar för Dagens Medicin att mannen ska ha vetat en del om kvinnans hälsotillstånd. Kvinnan, som är i 80-årsåldern, fattade dock misstankar.

– Hon tyckte också att han lät konstig på rösten, men då ska han ha sagt att han pratade i mobiltelefon, berättar Christer Nordström.

Mannen erbjöd sig att komma hem direkt till kvinnan med läkemedlet om hon hade pengar hemma, eller kunde lösa betalningen med kort. Men kvinnans misstänksamhet stoppade det hela och mannen hörde sedan inte av sig igen.

Kvinnans anhöriga anmälde händelsen, som polisen räknar som bedrägeriförsök.

– Det är ett oerhört fult och fräckt tillvägagångssätt. Och den här typen av brott, där man försöker att lura äldre på pengar, är tyvärr allt för vanliga, säger Christer Nordström.

En märklig detalj är att telefonsamtalet till kvinnan kom samma dag som sjukhuset, enligt ett brev därifrån, skulle ha haft telefonkontakt med henne. Hennes riktiga läkare hann dock aldrig ringa innan det mystiska samtalet kom.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News