Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Läkare gör anmälan om misskötta patienter i Ystad

Publicerad: 4 juni 2009, 11:57

En läkare anklagar sina före detta kolleger för att ha slarvat och behandlat patienterna dåligt. Nu utreds ärendet av Socialstyrelsen.


Ämnen i artikeln:

Lasarettet i YstadRegion Skåne

Läkaren Michel Maspers arbetar på Sjukhuset i Simrishamn. Nu har han anmält sin tidigare arbetsgivare Lasarettet i Ystad till Socialstyrelsens regionala tillsynsenhet i Malmö. Att sådana anmälningar kommer in från läkare är mycket ovanligt, enligt enhetschefen Heléna Dahl Fransson.

Totalt rör det sig om tio fall som Michel Maspers anser har hanterats på ett felaktigt sätt. Flera av de berörda patienterna har avlidit.

– Patienterna missköts och jag tycker inte att jag bara kan sitta och titta på. Det måste till en förändring, säger han till Sydsvenskan.

Michel Maspers anklagar även sin tidigare arbetsgivare för att ha slarvat med de egna anmälningarna till Socialstyrelsen.

– Vi får titta tillsammans med Socialstyrelsen men jag tror inte att det stämmer. Vi lex Maria-anmäler så mycket vi kan, säger Christer Wahlfrid, chefläkare på Lasarettet i Ystad, till Ystads Allehanda.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev