Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Läkare i Göteborg i kamp mot Försäkringskassan

Publicerad: 15 juni 2007, 08:39

De bedömningar av sjukskrivna som görs av Försäkringskassans läkare är alltför ofta felaktiga, anser Göteborgs privatläkarförening. Nu hotar föreningen med JO-anmälan om det inte blir bättring.


Charlotte Barouma, ordförande för Göteborgs privatläkarförening, har skickat ett antal patientfall till Försäkringskassan där myndighetens försäkringsläkare gjort en annan bedömning än behandlande läkare.

– Jag vill att Försäkringskassan ska inse att vissa försäkringsläkare inte har rätt kompetens för att bedöma vissa patientfall, säger Charlotte Barouma till Göteborgs-Posten.

I veckan skrev allmänläkaren Peter Lindvall i en debattartikel i Göteborgs-Posten att läkare under fem års tid har påtalat brister i Försäkringskassans sätt att hantera det underlag som patienterna lämnar in.

Charlotte Barouma säger att det handlar om ett antal enskilda försäkringsläkare som återkommande gör felaktiga bedömningar. Om privatläkarna inte får respons på sina synpunkter kan de komma att driva ärendet vidare.

– Om vi inte får gehör den här gången utan ser att felen fortsätter, är jag beredd att JO-anmäla, säger hon till tidningen.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev