Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Läkare Ivo-anmäls efter inlägg på sociala medier

Publicerad: 30 augusti 2017, 13:09

Sms och inlägg på sociala medier i samband med en arbetsplatskonflikt gör att en läkare nu anmäls som en potentiell fara för patientsäkerheten.


Ämnen i artikeln:

Ivo

Bakom anmälan till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, står ett landsting i norra Sverige där läkaren tidigare var anställd. Där framgår att läkaren vid två tillfällen publicerat patientrelaterade uppgifter i sociala medier som del i vad som beskrivs som en konflikt med kollegor och verksamhetschef.

Läkaren ska vid ett tillfälle också ha initierat en tidningsartikel om en patient som varit missnöjd med sin behandling och, enligt anmälan, även ha framfört uppgifter om kollegor i sociala medier som landstinget bedömer som osanna. Läkarens sms-korrespondens med verksamhetschefen beskrivs vidare som ”anmärkningsvärd”.

Ur anmälan:

”Ovanstående gör sammantaget att vårdgivaren xx anser att läkaren yy agerat omdömeslöst och att det inte längre finns förtroende för henne inom xx. Xx anser att en bedömning bör ske huruvida läkaren kan anses utgöra en fara för patientsäkerheten.”

Läkaren är, enligt anmälan, både avstängd och uppsagd från landstinget sedan ungefär ett halvår tillbaka.

Jens Krey

Teamledare – nyheter

jens.krey@dagensmedicin.se

Ämnen i artikeln:

Ivo

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News